9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de șoferi au rămas pietoni, după ce polițiștii rutieri din Olt le-au reținut permisele auto în minivacanță. Majoritatea conduceau cu viteză excesivă

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat în minivacanța de la sfârșitul săptămânii trecute activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Astfel, în perioada 28 aprilie – 2 mai, oamenii legii au intervenit la aproape 180 de solicitări în urma apelurilor la 112 și au aplicat peste 750 de amenzi în cuantum de peste 250.000 de lei. De asemenea, peste o sută de șoferi au rămas pietoni pentru că le-au fost reținute permisele de conducere, iar majoritatea dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Nu mai puțin de 92 au depășit cu mai mult de 50 de kilometri oe oră (km/h) viteza maximă legală admisă.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 250 de solicitări, dintre acestea 176 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 755 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 112 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șase pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat) și 14 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute și 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

S-au ales cu dosare penale

Luni, 1 mai, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Cireașov din localitate, au oprit pentru control o motocicletă condusă de un slătinean în vârstă de 38 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu avea dreptul de a conduce motocicleta pe drumurile publice întrucât permisul de conducere nu corespundea categoriei din care făcea parte vehiculul, respectiv, categoria A. De asemenea, motocicleta nu avea încheiată o poliță de răspundere civilă, motiv pentru care polițiștii i-au reținut bărbatului certificatul de înmatriculare și plăcuța cu numărul de înmatriculare, eliberându-i o dovadă fără drept de circulație.

Pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 29 spre 30 aprilie, în jurul orei 03:50, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Corabia, aveau să întocmească și ei un dosar penal.

În timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 642, în comuna Izbiceni, oamenii legii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Lunca, județul Teleorman. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, pe numele teleormăneanului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți