17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Angajată a DAJ Olt, trimisă în judecată în Dosarul „Tomata”

- Advertisement -

Fără a avea dosare eligibile, zeci de fermieri olteni ar fi primit subvenția de 3.000 de euro în cadrul Programului „Tomata”, derulat pe parcursul anului 2019. Având în vedere situația, mai multe persoane au fost cercetate penal, printre acestea și o angajată a Direcției pentru Agricultură Județean Olt (FOTO), care recent a fost trimisă în judecată în Dosarul „Tomata”.

La ora actuală, femeia, care este consilier în cadrul instituției, este cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar și este suspendată din funcția pe care o ocupa. Angajata de la DAJ Olt este acuzată de procurori de luare de mită, infracțiune raportată la Legea 78 /2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, de fals material în înscrisuri oficiale, obținerea ilegală de fonduri, dar și de uz de fals.

Parte civilă în dosar, care a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 26 iulie 2022, s-a constituit Direcția Agricolă Olt.

Un prim termen în cauză a avut loc pe 23 martie 2023, iar la ultimul termen din data de 6 aprilie judecătorii instanței de judecată au încuviințat cererea formulată de apărătorul ales al inculpatei privind audierea martorilor indicați în rechizitoriu. Astfel, s-a dispus audierea a opt martori, printre aceștia Gabriela Andronie, director al DAJ Olt, dar și alți șase angajați ai instituției, termenul stabilit fiind data de 11 mai.

Legat de același Program „Tomata”, un inculpat ce nu era angajat al Direcției Agricole Olt și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În dosarul în care acesta a fost cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată (Șapte acte materiale), și dare de mită, în formă continuată (șapte acte materiale), acesta și-a aflat și pedeapsa, fiind condamat de magistrații Tribunalului Olt la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți