17.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Poliția Română l-a dat în urmărire generală și pe Minel Prina, fost primar al Slatinei

- Advertisement -

Anchetat în același dosar în care și Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei și fost ministru de Finanțe, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor, și Minel Prina, fost edil al Slatinei, este căutat acum de oamenii legii. Condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, Prina a fost dat în urmărire generală de Poliția Română.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la Secțiunea Persoane Urmărite, Prina figurează ca având domiciliul în municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

„Posedă mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul București, fiind condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Fostul primar al Slatinei a fost dat în urmărire generală miercuri, 3 mai, la fel cum a fost dat în urmărire generală și Darius Vâlcov, despre care se zvonește că s-ar afla în Italia, unde a plecat de ceva timp.

Alți doi slătineni condamnați în același dosar, oameni de afaceri, se află deja încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Este vorba despre inculpații Petre Bogdan Timofte și Constantin Cristian Tomescu, primul având de executat 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată, iar cel de-al doilea 3 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată. Pedepsele au fost date marți, 2 mai, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, decizia instanței de judecată fiind definitivă.

Aceștia s-au prezentat marți seară la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, de unde ulterior au fost transportați la penitenciar.

În aceeași cauză a mai fost cercetat penal și Lucian Șușală, acesta fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, complicitate la spălare de bani și complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei cinci inculpați au fost trimiși în judecată în urmă cu aproape șapte ani, pe data de 21 mai 2015, în urma rechizitoriului întocmit de procurorii Secției de combatere a corpuției a Direcției Naționale Anticorupție.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți