6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Stadiul lucrărilor de reabilitare DN 6 – E 70, între Mihăești și Drăghiceni, verificat de reprezentanții CNAIR. Peste 20 la sută, stadiul fizic al acestora

- Advertisement -

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au verificat miercuri, 3 mai, stadiul lucrărilor de reabilitare a drumului și mobilizarea antreprenorului pe șantierul de pe Drumul Național (DN) 6 – European (E) 70, care tranzitează județul Olt, între comunele Mihăești și Drăghiceni. Potrivit CNAIR, până la această dată stadiul fizic al lucrărilor finalizate este de peste 20 la sută.

Însă, la această dată sunt și lucrări în execuție, peste 240 de muncitori și aproximativ 180 de utilaje fiind mobilizați pe șantier.

„Lucrări în execuție: săpături și execuție structură rutieră; lucrări de consolidare; lucrări la poduri și podețe. În șantier sunt mobilizați un număr de 241 de muncitori și 178 de utilaje. Antreprenor: Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi; lungime 52,80 kilometri; valoare contract 258.083.278,76 de lei, fără TVA; durată 18 luni pentru execuție; stadiu fizic 20,19%; sursă de finanțare POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare n.r.)”, au postat reprezentanții companiei pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit contractului de execuție a lucrărilor, semnat în luna martie a anului trecut, în primul rând antreprenorul a stabilit să reabiliteze cu prioritate podului rutier de peste râul Olt de la Stoeneşti şi pasajele peste calea ferată de la Stoeneşti şi Caracal, aflate în stare avansată de degradare.

Lucrările pentru reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova, pe sectorul de drum ce traversează judeţul Olt, au început în a doua jumătate a lunii august 2022, vechiul contract de execuție a acestora fiind reziliat în anul 2012.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți