32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de locuri în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI. Înscrieri și la Jandarmeria Olt

- Advertisement -

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt transmite că, pentru anul de învățământ 2023 – 2024 au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs peste 200 de locuri pentru admitere la instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Mai precis, sunt 205 locuri, iar pentru învățământ superior (ofițeri) – studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, au fost aprobate 123 de locuri la Universitatea Națională de Apărare, Academia Tehnică Militară București, Academia Forțelor Terestre din Sibiu, Institutul Medico-Militar, Academia Forțelor Aeriene Brașov, Academia Navală din Constanța sau Academia Națională de Informații.

De asemenea, un număr de 77 de locuri sunt destinate școlilor militare de maiștri militari și subofițeri, învățământ cu frecvență cu durata studiilor de 2 ani.

Pe o perioadă de 1 an se desfășoară cursul de formare a subofițerilor pentru specializarea muzici militare la Centrul de Instruire pentru Muzici Militare, fiind alocate cinci locuri.

Înscrierile se fac și la nivelul Jandarmeriei Olt, ultima zi fiind 19 mai, dosarele complete putând fi depuse până pe 13 iunie.

„Cererea tip de înscriere se depune la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt până la data de 19 mai 2023, între orele 09:00 – 11:00 și 13:00 – 15:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare a candidaţilor sunt cele prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de actele normative interne privind activitatea de management resurse umane în unităţile MAI. Candidaţii pot avea opțiuni pentru mai multe instituții de învățământ în funcție de data stabilită pentru susținerea probelor de cunoștințe/graficele de admitere, situație în care întocmesc dosare distincte de recrutare. Dosarele se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt până la data de 13 iunie 2023, între orele 09:00 – 11:00 și 13:00 – 15:00, inclusiv sâmbăta și duminica. Anunțul și detalii cu privire la această sesiune de admitere sunt disponibile accesând link-ul: https://www.jandarmeriaolt.ro/admitere.htm”, a declarat căpital Simona Floricel, purtător de cuvânt al IJJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți