14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Un microbuz cu 18 pasageri, implicat într-un accident produs pe DJ 546 A, la Schitu. O femeie a ajuns la spital

- Advertisement -

Un accident de circualație în care au fost implicate un microbuz și un autoturism s-a produs vineri, în jurul orei 11:40, pe Drumul Județean 546 A, în zona comunei Schitu, la fața locului deplasându-se mai multe echipaje de Poliție, cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, dar și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit prefectului de Olt Florin Homorean, în microbuz erau 18 pasageri, iar în mașină alte trei persoane, motiv pentru care s-a luat decizia de activare a Planului Roșu, pentru peste 20 de minute, după ora 11:44 și până la ora 12:06. Acesta a fost dezactivat după ce salvatorii ajunși la fața locului au constatat că numărul victimelor nu este mare, doar două persoane prezentând probleme medicale minore.

Însă, doar o persoană, pasageră în autoturism, a ajuns la spital.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Județean 546A, între localitățile Schitu și Greci, județul Olt. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Slatina, și un microbuz de transport persoane, condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Nicolae Titulescu. În urma evenimentului rutier, o femeie, pasageră în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a spus subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit unor surse, atât autoturism, cât și microbuzul, circulau în același sens de mers, din direcția municipiului Slatina spre comuna Șerbănești. Șoferul autoturismului ar fi cel vinovat de producerea evenimentului rutier, pentru că nu ar fi păstrat distanța corespunzătoare față de microbuz și ar fi intrat în coliziune față – spate cu acesta.

Ambii conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul de circulație, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți