18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Zeci de olteni au ajuns la spital de la începutul anului, după ce au fost mușcați de căpușe

Căpușele au apărut și în județul Olt, primele cazuri de olteni mușcați de aceste insecte ajungând deja la spitalele din municipiile Slatina și Caracal pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul anului 2023 și până la ora actuală, în județ, peste 40 de persoane s-au prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal cu înțepături provocate de căpușe. Mai exact au fost 41, 33 dintre ele prezentându-se la spitalul slătinean.

Acesta este și motivul pentru care există și câteva recomandări pentru populația județului Olt, pentru a preveni expunerea la căpușă precum: să evite zonele cu iarbă și arbuști, păduri, în care expunerea la căpușe este foarte mare; în situația în care există acest risc de expunere, se recomandă purtarea unor haine deschise la culoare, pentru a face cât mai ușor vizibile insectele, inclusiv căpușele; se recomandă aplicarea de spray-uri împotriva insectelor; se recomandă verificarea atentă a hainelor, bagajelor și a corpului, la întoarcerea din drumeții; se recomandă verificarea și protejarea și a animalelor de companie cu produse recomandate de medicul veterinar, împotriva insectelor, inclusiv a căpușelor.

„Creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările climatice, respectiv fluctuații de temperatură și precipitatii abundente, precum și vegetație”, mai transmite DSP Olt.

Înțepătura de căpușă poate produce Borrelioza, o boală infecțioasă care are ca agent etiologic o spirochetă.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți