10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Siguranța motocicliștilor, prioritate pentru polițiștii din județ

- Advertisement -

Parcul Tineretului Slatina a găzduit sâmbătă, 6 mai, o întâlnire organizată între polițiștii olteni și reprezentanții mai multor cluburi și asociații moto din nudeț, pentru a marca deschiderea sezonului moto. Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Atenție, motocicliștii se întorc în trafic!”.

„Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalitatii, împreună cu reprezentanții asociației motociclistilor din municipiul Slatina, au oferit conducătorilor prezenți la eveniment sfaturi și recomandări cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte atunci când circulă pe drumurile publice cu autoturismul ori cu motocicleta, distribuindu-le și materiale informativ-preventive în acest sens. Activitatea a urmărit conștientizarea șoferilor și a motocicliștilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, precum și creșterea gradului de siguranță în trafic”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit sursei citate, polițiștii au avut în vedere, în mod special, ca șoferii să conștientizeze că pe stradă circulă și motocicliști, cărora trebuie să le acorde mai multă atenție, dar și ca motocicliștii să conștientizeze că este necesară adoptarea unei conduite rutiere preventive/responsabile.

După parada motoarelor, evenimentul s-a încheiat cu un tur efectuat de motocicliști, aceștia fiind escortați de polițiștii Biroului Rutier Slatina pe un traseu prestabilit pe străzile municipiului Slatina.

„Astfel de întâlniri vor fi organizate periodic, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă participanții la trafic și găsirii unor soluții viabile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți