15.2 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

ISU Olt are punct de lucru și în comuna Dobroteasa. Deja a fost operaționalizată o autospecială de stingere, cu mai multe accesorii

- Advertisement -

De la începutul acestei săptămâni, Punctul de Lucru Dobroteasa al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt a fost inaugurat. O autospecială de stingere, prevăzută cu accesorii pentru descarcerare și acordare a primului ajutor calificat, fără capacitate de transport, deja a fost operaționalizată în cadrul parcului de aici, până acum aceasta aparținând Detașamentului de Pompieri Slatina.

Potrivit locotenentului Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, punctul de lucru Dobroteasa va asigura intervenția în situații de urgență în comunele Cungrea, Dobroteasa, Leleasca, Sâmburești, Verguleasa, Vitomirești și Vulturești, populația din acestea fiind de peste 16.700 de cetățeni. Astfel s-a reușit reducerea timpului de răspuns la o intervenție în zona de nord a județului chiar și cu 40 de minute, cum este cazul localității Leleasca.

„Populația celor șapte comune, împreună cu cele 33 de sate care aparțin de acestea, este de peste 16.700 de locuitori, iar suprafața sectorului de intervenție este de 350 de kilometri pătrați. Prin înființarea punctului de lucru, timpul de răspuns pentru intervenția echipajelor specializate scade semnificativ, în cele șapte localități, fiind redus chiar și cu 40 de minute, în cazul comunei Leleasca. Obiectivul de investiții ‘Constuire subunitate de intervenție în situații de urgență în comuna Dobroteasa’ a fost realizat din bugetul Consiliului Județean Olt, terenul fiind pus la dispoziție de Primăria comunei Dobroteasa. Clădirea este prevăzută cu spații pentru gararea autospecialelor, dispecerat, sală de pregătire, sală cu mese, camere de odihnă și alte încăperi pentru desfășurarea activităților curente”, a declarat reprezentantul ISU.

Sursa citată mai arată că în perioada următoare, în funcție de posibilitățile de dislocare a personalului și tehnicii de intervenție, se dorește dezvoltarea Punctului de Lucru din comuna Dobroteasa.

Alăturat noii subunități a ISU Olt, la Dobroteasa va devenit funcțională în curând și o substație a Serviciului de Ambulanță Județean Olt, realizată în cadrul aceluiași proiect derulat de Consiliul Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți