22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Nu se fac ore în unitățile școlare din zona de sus a Slatinei, din cauza opririi apei. Doar elevii de clasa a II-a vor susține Evaluarea Națională

- Advertisement -

Partea de sus a municipiului Slatina rămâne fără apă din cauza lucrărilor efectuate de muncitorii Companiei de Apă Olt pentru rețelele de distribuție apă, care impun golirea totală a sistemului de alimentare cu apă. Lucrările sunt programate a se desfășura în intervalul orar 09:00 – 17:30, iar din această cauză reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt au luat decizia de a nu se face ore în instituțiile de învățământ slătinene ce vor fi afectate de lucrările ce vor avea loc în zona amintită. Doar elevii de clasa a doua se vor prezenta la școală pentru a susține proba de citit – Limba Română din cadrul Evaluării Naționale de la sfârșit de an școlar 2022 – 2023.

Profesorul Adrian Bărbulete, inspectorul general al ISJ Olt, spune că măsura se aplică inclusiv creșelor și grădinițelor din partea de sus a urbei.

„Este vorba de oprirea apei în partea de sus a orașului. Mâine (10 mai n.r.), se suspendă cursurile, dar numai pentru orașul de sus, cei din partea de jos a municipiului Slatina au activitate normală. Este suspendată activitatea și vin la școală doar cei care au Evaluare la clasa a II-a. Măsura se aplică și pentru grădinițe, în primul rând, la grădinițe ne-am gândit, pentru că ei neavând apă… ar fi trebuit să mănânce, să doarmă, este vorba de igienă. Ne-am gândit în Consiliul de Administrație că este mai bine mâine să facem acest lucru și să vină doar cei cu Evaluarea Națională, ei vin o oră la școală și apoi pleacă acasă”, a spus șeful învățământului oltean.

Potrivit unor directori de unități școlare slătinene, orele pierdute miercuri ar urma să fie recuperate zilnic, câte o oră, după programul obișnuit.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți