18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Probe de legume și fructe din import, analizate în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt

- Advertisement -

Reprezentanții Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au analizat, în perioada 1 – 8 mai, nu mai puțin de 47 probe de legume și fructe, provenite din import și anume din patru țări, în vederea determinarii reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală.

Probele au fost prelevate în cadrul Programului de supraveghere și control pentru anul 2023, din depozite de destinație și supermarketuri, din șase județe arondate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru afluirea probelor către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt.

Rezultatele probelor nu au fost neconforme, având în vedere că nu au fost constatate depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate.

„Au fost prelevate probe de la legume și fructe provenite din depozite de destinație și supermarketuri din județele Argeș, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Majoritatea probelor recepționate au avut origine Turcia, dar și China, Ecuador, Egipt.
Nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale reziduurilor de pesticide în legumele și fructele analizate”, a declarat Venera Popa, purtător de cuvânt al DSVSA Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți