9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune fulger pe principalele artere din Slatina. Peste o sută de amenzi aplicate de polițiștii rutieri

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat miercuri, 10 mai, o acţiune blitz, cu efective mărite, pe drumurile publice din municipiul Slatina, la razia de anvergură care a avut drept scop verificarea stării tehnice a autovehiculelor, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, participând și reprezentanți ai Registrului Auto Român. Peste 30 de rutieriști au luat parte la misiunea desfășurată în după-amiaza zilei, perioadă în care au fost aplicate peste o sută de amenzi în cuantum de aproape 20.000 de lei. Trei șoferi au rămas fără permisul auto, iar un altul s-a ales cu dosar penal.  

„În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 34 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Aceasta a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Dintre acestea, 99 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și opt pentru alte acte normative”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut trei permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.

În după-amiaza zilei, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Potcoava au depistat pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Slatina, un conducător auto, în vârstă de 36 de ani, din comuna Valea Doftanei, județul Prahova, la volanul unui autoturism, având autorizația de circulație provizorie expirată.

Pe numele șoferului prahovean, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Reprezentantul Poliției Olt a mai spus că astfel de razii fulger, cu efective mărite, vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți