15.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Judecătorii Curții de Apel Craiova resping cererea de arestare preventivă  

- Advertisement -

Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova au propus arestarea preventivă a fostului prim procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, dar și a celorlalți șapte inculpați din dosarul în care se fac cercetări pentru comiterea mai multor fapte de corupție, printre ei fiind mai mulți lucrători de poliție, unul fost șef al Formațiunii Rutiere Corabia, precum și un om de afaceri din județul Dolj.

„Dosarul 1699/54/2023/a6 a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova la data de 11.05.2023 fiind soluționat prin Încheierea nr. 1/11.05.2023, prin care s-a dispus «Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor. Cheltuielile judiciare rămâne în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul L.S.M. se va achita din fondurile MJ (Ministerul Justiției n.r.), rămânând în sarcina statului. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 11.05.2023”, se arată în soluția pe scurt a magistraților craioveni.

În dosar, procurorul de la Parchetul Corabia este cercetat penal pentru comiterea a șapte infracțiuni, printre ele abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului în formă continuată și abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Miercuri, fostul prim procuror a fost reținut pentru 24 de ore, măsura fiind avizată de către Secția de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot pe 10 mai, alți șapte inculpați, printre care și mai mulți polițiști și afaceristul doljean, au fost reținuți în aceeași cauză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți