18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Amenințări cu moartea prin apelul de urgență 112 de pe o tabletă luată la joacă de un minor de la o fată de 17 ani, din Slatina, care îi este vecină

- Advertisement -

NuInspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat luni seara, în jurul orei 19:30, prin apelul de urgență 112, de o persoană, cu privire la faptul că o altă persoană încearcă să o omoare. Apelul a venit de pe o tabletă a unei tinere de 17 ani, din municipiul Slatina, elevă la Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian”, din localitate, care a spus că ea nu s-a aflat în pericol, însă le-a spus oamenilor legii că tableta i-ar fi fost luată când era la joacă cu alți copii.

Cel care a sunat la 112 ar fi un copil de numai 12 ani, tot din Slatina, care este vecinul adolescentei, și pentru că este minor tatăl său a fost amendat cu 500 de lei.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Olt, s-a constatat faptul că numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul era alocat unei tablete distribuită unei eleve de liceu. În urma activităților investigativ operative, la care au fost folosite resurse umane și tehnice de amploare, polițiștii au identificat eleva că fiind o minoră, în vârstă de 17 ani, din municipiul Slatina, care a declarat că nu a fost în pericol, iar tableta i-ar fi fost luată de un alt minor, care ar fi efectuat apelul de urgență. În continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat persoana care ar fi sunat la 112, ca fiind un minor de 12 ani, din Slatina, și au aplicat o sancțiune contravențională părintelui acestuia. Inspectoratul de Poliție Județean Olt adresează cetățenilor rugămintea să efectueze apelul de urgență 112 doar când au cu adevărat o urgență, atunci când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul”, a declarat subinspectorul de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți