10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Albotă, propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii privind înființarea, organizarea și funcționarea ANI

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă este unul dintre parlamentarii țării care au propus completarea Legii 176/2010 privind integritatea, în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii 144 din 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

Modificările și completările Legii privind înființarea, organizarea și funcționarea ANI fac referire la declarațiile de avere și de interese.

„Declarațiile de avere și de interese constituie instrumente extrem de utile, în vederea descoperirii conflictelor de interese și depistării dobândirii nejustificate a averii. Scopul primordial al acestora nu este unul punitiv, ci acela de a spori încrederea publicului în guvernare. Completarea în întregime a declarațiilor de avere vine să asigure transparență și credibilitate. La data intrării în vigoare a prezentei legi, se abrogă orice alte dispoziții contrare, chiar dacă acestea sunt cuprinse în legi speciale. Pentru a asigura transparență și credibilitate informațiilor furnizate prin intermediul declarațiilor de avere, apreciem necesar ca mecanismul de anonimizare privind afișarea și menținerea declarațiilor de vedere, pe pagina de internet a instituției și a Agenției Naționale de Integritate, să se aplice exclusiv persoanelor care nu obțin venituri dintr-o funcție sau calitate pentru care există obligația declarării averii și intereselor”, a declarat parlamentarul social democrat Albotă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți