16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Caricaturistul Gogu Neagoe, o nouă expoziție în mediul rural

- Advertisement -

S-a bucurat de succes la Osica de Jos, comuna sa natală, iar acum are pregătită o nouă expoziție în mediul rural. Este vorba despre caricaturistul oltean Gogu Neagoe care va fi prezent în comuna Giuvărăști, când aici va avea loc o mare sărbătoare cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena. Căminul Cultural din localitate va fi gazdă a expoziției „Portrete în Alb și Negru”, semnată Gogu Neagoe, evenimentul fiind deschis în cadrul instituției culturale la ora 10:10 cu primirea oficialităților, invitaților, dar și a simplilor cetățeni din Giuvărăști.

Expoziția va fi deschisă în fiecare zi, pe parcursul unei săptămâni la Căminul Cultural, lucrările fiind expus și în muzee din județul Olt, din țară, dar și din străinătate.

„Cu începere de la ora 11:11 și până la ora 15:15 voi realiza portrete, caricaturi gratuite pe loc pentru cei prezenți la Giuvărăști. Pot fi admirate gratuit, în fiecare zi, în perioada 21 – 28 mai, la Căminul Cultural Giuvărăști, de luni până vineri între orele 10:00 – 15:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 11:00 – 18:00. Acestea sunt unele dintre lucrările care au fost expuse în muzee de artă din Australia, Statele Unite ale Americii, Los Angeles, Iran, Irak, Franţa, Italia, Germania, Danemarca, Japonia, Bulgaria, Belgia, în muzee din București, Craiova, Cluj Napoca, Brașov, Slatina și în cadrul altor saloane și festivaluri de caricatură”, a declarat Gogu Neagoe.

Artistul în vârstă de 45 de ani și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta vreodată. Cu o mulțime de premii internaționale și naționale obținute la expozițiile de artă, Gogu Neagoe a suferit în anul 2022 două preinfarcte în mai puțin de două luni. Cu toate acestea, caricaturistul oltean continuă să promoveze cultura și arta. De asemenea, olteanul din comuna Osica de Jos a inițiat și coordonat recent concursul de creație plastică „Școala mea cea mai frumoasă”, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din comunele și satele județului Olt, printre cei implicați în desfășurarea acestuia fiind și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți