10.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la școli din Slatina, Osica de Jos si Osica de Sus, cei mai competitivi în cadrul concursului „Prietenii pompierilor”

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, prin Palatul Copiilor și Elevilor „Adrian Băran” Slatina, au organizat miercuri, 17 mai, la Stadionul „1 Mai” din Slatina, etapa județeană a concursului cu cercurile tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”. Participante la această întrecere au fost echipajele de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, Școala Gimnazială Osica de Jos și Școala Gimnazială Pleșoiu, iar cei mai competitivi aibfost elevii de la una dintre școlile slătinene și instituțiile din Osica.

„Concursul se înscrie în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență. Concursul ‘Prietenii pompierilor’ se adresează elevilor din ciclul gimnazial, clasele V-VIII, și constă într-o probă scrisă – rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență și două probe practice – proba de îndemânare – pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Clasament final

Locul I – Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina
Locul II – Școala Gimnazială Osica de Jos
Locul III – Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți