15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Prima ediție a Slatina Forest Run, în weekend la Pădurea Strehareți

- Advertisement -

După competiția sportivă Slatina City Run, care în anul 2023 a ajuns la ediția a patra și este destinată alergătorilor profesioniști sau amatori, Primăria și Consiliul Local Slatina organizează în acest weekend și prima ediția a Slatina Forest Run, dedicată bicicliștilor profesioniști și amatori.

Pentru că este o ediție pilot, aceasta este dedicată momentan doar persoanelor de peste 18 ani, fiind așteptați un număr de 200 de concurenți. Până acum s-au înscris o sută, însă perioada înscrierilor continuă, spune Emil Moț, primarul Slatinei.

„Acum avem prima ediţie a Slatina Forest Run, duminică, 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin şi Elena. Eu spun că va fi o ediţie bună. Participanţii vor fi doar peste 18 ani. Traseul este unul de 6 kilometri pentru bărbaţi şi 3 kilometri pentru femei şi este pe categorii de vârstă. Nu am vrut anul acesta să facem ceva şi pentru copii, fiind primul nostru eveniment de genul ăsta. Sper să nu avem probleme, să nu avem accidente. Gândiţi-vă totuşi că şi la circuitele cele mai mari există accidente şi cei mai performanţi ciclişti pot să cadă. O să avem acolo un punct de prim ajutor. Eu sper ca totul să decurgă foarte bine şi să nu avem accidente sau să nu să întâmple ceva. Mai sunt locuri disponibile, avem 200 de locuri per total, atât pentru doamne, cât şi pentru domni. Deocamdată, avem 100, în jur de 100 de oameni care s-au înscris. Mai avem timp până vineri pentru înscrieri. Este un proiect pilot pentru noi. Abia am refăcut Pădurea Strehareţi, vom vedea cum iese. Eu sper să iasă foarte bine din ce am văzut până acum, foarte mulţi slătineni vin şi vizitează Pădurea Strehareţi, ceea ce pe noi, de la Primărie, ne bucură, pentru că am redat slătinenilor acel loc pe care îl ştiau de mult. O să încercăm să creăm cât mai multe evenimente în Pădurea Strehareţi, ca să-i aducem din nou acolo, pentru că este o oază de aer curat, de verdeaţă şi de bucurie pentru toată lumea”, a spus edilul Moț.

Primarul a vorbit și de faptul că zona de agrement va fi extinsă, mai ales cea destinată grătarelor.

„Locul de grătar da, este într-adevăr cam mic pentru ce am văzut, pentru câtă lume a venit şi asta nu face decât să ne bucură. O să încercăm să găsim mai în spate, mai spre fosta grădină zoologică, anumite locuri unde să extindem atât locul de grătar, cât şi să mai facem într-un nou părculeţ un loc de joacă”, a spus primarul Emil Moț.

Și cum se apropie vara, edilul Slatinei a menționat că slătinenii vor avea parte de multe evenimente în această perioadă.

„Avem aproximativ în fiecare weekend câte un eveniment. Eu zic că vara asta va fi foarte, foarte frumoasă pentru slătineni din punctul de vedere al evenimentelor culturale, distractive, de socializare. La fiecare eveniment în parte vom avea o promovare şi vor şti din timp slătinenii unde facem un eveniment, o acţiune. Şi eu zic că vara asta va fi foarte bună pentru ei, după atâţia ani de pandemie. Tocmai de asta, în programul nostru cultural, am stat de vorbă cu viceprimarii Gigi Vâlceleanu și Alexandru Berechet şi am decis ca vara aceasta, după anii de pandemie, să le facem o surpriză slătinenilor din punctul acesta de vedere”, a subliniat Moț.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți