17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Flori la prețuri pentru toate buzunarele, la expoziția din Parcul Tineretului Slatina

- Advertisement -

Expo Flora, expoziția destinată producătorilor de flori, și nu doar lor, și-a deschis larg porțile joi, 18 mai, pe Aleea Eroilor din Parcul Tineretului Slatina. Organizat de Primăria și Consiliul Local Slatina, evenimentul a ajuns anul acesta la dea de-a 27-a ediție și a adunat într-un singur loc peste 50 de comercianți.

Printre ei sunt 35 de producători de flori din județul Olt, dar și din mai multe județe ale țării, 12 sunt cu produse de artizanat sau handmade și trei cu produse de panificație, respectiv tradiționalii Kurtos Kalacs, cozonacii secuiești. Prețurile sunt pentru toate buzunarele. Dacă la flori acestea încep de la 2 lei și ajung până la câteva sute de lei, pomii ornamentali (cum ar fi o magnolie la 200 de lei), produsele de artizanat se ridică la câteva zeci de lei, cum ar fi ghivecele vesele ale unui producător din zona Banatului, venit pentru prima dată la Slatina, care sunt 45 de lei, 55 de lei sau 70 de lei. Un cozonac secuiesc costă și el 25 de lei.

Cum numărul vânzătorilor de flori și altfel de produse este de peste 50, în primele ore de când Expo Flora s-a deschis oficial și cumpărătorii au fost într-un număr mare.

Cei mai mulți au ținut să achiziționeze flori de grădină sau arbuști ornamentali, însă slătinenii și alți vizitatori au căutat și florile pentru apartament, dar într-un număr mai mic. Gama cea mai variată de flori este a mușcatelor, care sunt drepte sau curgătoare și costă de la 8 – 10 lei până la 50 de lei, însă și trandafirii japonezi sunt la mare căutare, prețurile începând de la 50 – 65 de lei unul.

Duminică, 21 mai, este ultima zi în care expoziția florală va fi deschisă în zona de agrement din apropierea Gării Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți