13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Tineri din Scărișoara, reținuți după ce au spart mai multe mașini parcate în curțile unor case din localitate

- Advertisement -

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut miercuri trei tineri cercetați pentru furt calificat. Aceștia au intrat în curțile a două gospodării din Scărișoara și au furat casetofoanele și bateriile auto de la trei mașini parcate în interiorul acestora.

Faptele au fost comise în perioada 9 – 11 mai, oamenii legii sesizându-se din oficiu vineri, 12 mai. Cinci zile mai târziu au fost identificați și autorii, fiind vorba de trei localnici, unul fiind minor, care au fost reținuți.

„În fapt, la data de 12 mai 2023, polițiștii Postului de Poliție Scărișoara al Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în perioada 9 – 11 mai, persoane necunoscute ar fi pătruns în curțile a două locuințe din comuna Scărișoara, de unde ar fi sustras mai multe bunuri din trei autoturisme, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.800 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale. La data de 17 mai, în urma activităților investigativ operative, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au identificat doi tineri, în vârsta de 20 de ani, respectiv 26 de ani, și un minor de 16 ani, toți din comuna Scărișoara, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În urma probatoriului administrat, miercuri, 17 mai, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Caracal, pe numele celor trei tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt, urmând ca la data de 18 mai, să fie prezentate instanței de judecată cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți