10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tineri prinși la pescuit în zona lacului de acumulare Drăgănești Olt, în perioada de prohibiție. Jandarmii le-au întocmit dosar penal

- Advertisement -

Jandarmii olteni au surprins în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01:30, doi bărbați care pescuiau pe luciul apei, dintr-o ambarcațiune pneumatică, pe malul stâng al lacului de acumulare Drăgănești Olt. Activitatea acestora a fost întreruptă de jandarmi, iar cei doi tineri, de 24 și 25 de ani, au fost legitimați și le-a fost stabilită identitatea. Pentru că este perioadă de prohibiție, oamenii legii au întocmit pe numele lor dosar penal.

Bărbații sunt chiar din localitate, iar jandarmii au constatat că dețineau plase de pescuit în lungime totală de 640 metri, precum și o cantitate de cinci kilograme de pește care a fost redat mediului natural.

„Celor în cauză, jandarmii le-au întocmit acte procedurale de sesizare a organelor de urmărire penală cu propunerea privind încadrarea juridică a faptelor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit’, ‘pescuitul comercial prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție’ și ‘deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament’, fapte prevăzute și pedepsite de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Barca pneumatică și cele opt plase de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind predate ulterior organelor de cercetare penală, împreună cu persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale”, a declarat căpitan Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Activitatea oamenilor legii s-a desfășurat în cooperare cu inspectorii piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

Sursa citată mai spune că la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt sunt desfășurate constant acțiuni în cooperare sau în sistem propriu, pentru combaterea oricăror fapte de încălcare a legislației în domeniul piscicol. „Acțiunile de acest gen vor continua, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole. Jandarmii olteni reamintesc faptul că din data de 9 aprilie a început prohibiția generală pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, iar pescarii își vor putea relua activitatea după data de 7 iunie. Îndemnăm cetățenii să susțină mecanismul și importanța perioadei de reproducere și să înțeleagă impactul direct asupra ecosistemului, prohibiția având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor”, a adăugat reprezentantul IJJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți