5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Olt: Părinţii, notificaţi de şcoli că nu se va asigura supravegherea elevilor pe timpul grevei

- Advertisement -

Părinţii elevilor mai multor unităţi de învăţământ din municipiul Slatina au fost informaţi vineri, printr-o notă informativă, că pe durata grevei generale ce va începe luni şcolile vor fi deschise, dar nu se va asigura supravegherea elevilor.

În notificarea menţionată, părinţii sunt informaţi că de luni, 22 mai, se declanşează grevă generală în învăţământ, iar pe durata acesteia, toţi angajaţii vor fi prezenţi la şcoală conform programului din ziua respectivă, însă nu au obligaţia de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu.

Unităţile de învăţământ mai precizează şi numărul angajaţilor care se vor afla în grevă generală, proporţia acestora fiind de peste 80%.

Totodată, părinţii sunt informaţi că nu se va face prezenţa la ore.

În judeţul Olt, aproximativ 70% dintre sindicaliştii din învăţământ s-au pronunţat pentru greva generală, însă sunt şi câteva şcoli din mediul rural, din zona Caracal, unde sindicaliştii au optat să nu intre în grevă.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Olt, Ionel Barbu, a declarat pentru AGERPRES că luni, în judeţ, în toate unităţile în care sunt organizaţii ale acestui sindicat va fi grevă generală.

„Practic, luni, în toate unităţile în care există organizaţii SIP sunt salariaţi care intră în grevă. Dacă sunt copii care vor merge la şcoală, este problema conducerii unităţilor de învăţământ să găsească soluţii, deoarece greviştii nu vor fi obligaţi să facă nici activităţi didactice, nici de supraveghere a elevilor. Noi avem aproximativ 2.700 de salariaţi care au aderat la grevă conform referendumului încheiat săptămâna trecută şi între timp mai sunt încă aproximativ 100 de salariaţi care au aderat la grevă după ce s-a făcut consultarea”, a spus Ionel Barbu.

SIP Olt are în judeţ circa 4.100 de sindicalişti.

Altă organizaţie din judeţ, Sindicatul Liber Învăţământ, afiliat FSLI, are circa 1.200 de membri, dintre care au optat pentru greva generală circa 900, potrivit liderului Şerban Chiosan.

Acesta acuză presiuni asupra cadrelor didactice astfel încât să nu participe la grevă.

„Se fac presiuni, oamenilor le este teamă că nu o să mai primească salariul, că li se desface contractul de muncă, guvernanţii au început presiunile de câteva zile. Chiar şi în aceste condiţii, aproximativ 900 dintre membrii noştri de sindicat au optat pentru grevă generală. Mai sunt şi câteva unităţi în care opţiunea majorităţii a fost să nu intre în grevă şi acolo nu va fi grevă, este vorba de 4-5 unităţi din mediul rural”, a declarat Şerban Chiosan, pentru AGERPRES.

Sindicatul Liber Învăţâmânt reprezentat de Şerban Chiosan are organizaţii în special în zona Caracal.

Sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți