14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Poliția Locală Slatina, la zi de sărbătoare. Porți Deschise și diplome acordate celor mai buni oameni ai legii

- Advertisement -

Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădiște, dar și sediul de pe strada Drăgănești din municipiul Slatina, au găzduit vineri evenimentele organizate cu prilejul Zilei Poliției Locale, sărbătorită anual pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena.

La Slatina este pentru prima oară când are loc o astfel de manifestare, în alte județe ale țării Ziua Poliției Locale începând să fie organizată încă din anul 2015.

La Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădiște din Slatina a avut loc activitatea festivă al cărei amfitrion a fost directorul Bogdan Apostoliceanu și la care au participat Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina, Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Iulian Mihai, adjunct al Jandarmeriei Olt, Valentin Duiuleasa, șeful Biroului Rutier al Poliției Slatina, alți șefi de instituții, precum și actuali polițiști locali, dar și viitori pensionari ai Poliției Locale Slatina.

Aici, directorul Apostoliceanu a ținut să ofere diplome instituțiilor cu care Poliția Locală Slatina colaborează, ai căror reprezentanți au ținut să rostească și scurte mesaje de mulțumire pentru apreciere, însă și polițiștii locali cu cele mai bune rezultate în anul 2022 și „tinerii” pensionari au fost recompensați cu diplome de merit pentru activitatea depusă.

Apoi, sediul Poliției Locale Slatina a avut porțile deschise pentru peste 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Slatina, care au primit insignă de „Micul polițist”, însă nu au ezitat să se joace cu echipamentele din dotarea polițiștilor locali și să pornească sirenele echipajelor rutiere ale Poliției Locale. Un punct de atracție pentru cei mici a fost însă Dispeceratul instituției, spațiu de unde se văd imaginile preluate de cele peste 200 de camere video de supraveghere montate la Slatina.

„În primul rând, Poliția Locală, la nivel național, a fost înființată în 2011, iar data de 21 mai a fost stabilită ca Ziua Poliției Locale. De mulți ani se practică la nivel de țară acest eveniment și am zis de anul acesta să practricăm și noi și să avem Ziua Poliției Locale la Slatina. Am avut diplome pentru instituțiile cu care am colaborat, am acordat diplome pentru colegii noștri care s-au remarcat în activitatea desfășurată. Totodată, am avut Ziua Porților Deschise, cu expunerea dotărilor Poliției Locale și o vizită la Dispecerat, am avut 50 de copii de la Școala nr. 3 care, ați văzut și dimneavoastră, s-au bucurat și au văzut ce înseamnă o activitate de monitorizare a Poliției Locale. În acest moment avem 247 camere care asigură monitorizarea orașului nostru și avem un total de 79 persoane, personal angajat, polițiști locali, care își desfășoară activitatea în instituția noastră”, a declarat Apostoliceanu.

Șeful direcției din cadrul Primăriei Slatina a ținut să spună și faptul că în viitorul apropiat, în municipiu, urmează să mai funcționeze alte 200 de camere video, stâlpii pe care acestea vor fi montate fiind deja amplasați în mai multe zone.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți