15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Incident major la prima ediție a competiției de biciclete din Pădurea Strehareți

- Advertisement -

UPDATE: Starea de sănătate a bărbatului care a intrat cu bicicleta în spectatoare este una favorabilă. Acesta a rămas sub supraveghere medicală pe una dintre secțiile Spitalului Slatina.

Știrea inițială: Un bărbat de 65 de ani, participant la prima ediție a Slatina Forest Race, desfășurată duminică în Pădurea Strehareți, a ajuns la spital după ce o spectatoare ar fi intrat pe traseu în timp ce acesta se pregătea să termine primii trei kilometri din cei șase ai cursei.

Femeia fotografia bicicliștii aflați în cursă la acel moment și, din primele date, se pare că, dintr-o dată, ar fi ieșit în fața competitorului de la categoria de vârstă 40 plus.

După ce a lovit spectatoarea, bărbatul, care avea cască de protecție și ar fi pierdut controlul la coborâre, s-a rostogolit câțiva metri și s-a oprit pe burtă pe linia de Start/Finish, lovindu-se cu capul de asfalt.

Cadrele medicale de pe un echipaj al unei ambulanțe privată din Slatina care asigura asistența medicală pe parcursul cursei i-au oferit primul ajutor biciclistului, diagnosticul pus fiind traumatism cranio-cerebral acut deschis și fracturi costale.

A fost chemat la fața locului, prin apelul de urgență 112, și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, care a preluat victima și a transportat-o la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru investigații medicale amănunțite.

Jandarmii care asigurau ordinea și liniștea publică la competiția destinată bicicliștilor profesioniști și amatori au luat datele femeii, iar mai apoi polițiștii aflați și ei în Pădurea Strehareți au ținut să îi ia declarații femeii care a intrat pe traseul unde se desfășura competiția Slatina Forest Race.

Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul, urmând a dispune măsurile legale. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 21 mai, în jurul orei 12:00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au fost sesizați cu privire la faptul că un biciclist ar fi căzut în parcul Strehareți și a necesitat îngrijiri medicale. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Slatina. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un biciclist, în vârstă de 65 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce se deplasa prin parcul Strehareți, în calitate de participant la evenimentul sportiv „Slatina Forest Race”, ar fi acroșat un pieton, respectiv o femeie, în vârstă de 63 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului, biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut, necesitând îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Acesta nu a fost singurul incident petrecut la competiția de biciclete. Alți doi bicicliști, de la aceeași categorie 40 plus, s-au lovit ușor imediat după finalul cursei, în timp ce un al treilea, dar de la categoria 26 – 40 de ani, chiar în curbele de dinainte de sosire a ajuns cu bicicleta în lăstărișul de pe marginea drumului, însă s-a ridicat și a reușit să treacă de Finish.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți