10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 120 de competitori la prima ediție a evenimentului Slatina Forest Race

- Advertisement -

Chiar dacă au existat și unele incidente pe traseu, prima ediție a Slatina Forest Race, competiția destinată bicicliștilor profesioniști și amatori care desfășurată în Pădurea Strehareți, s-a bucurat de un real succes, având în vedere că numărul concurenților înscriși a fost de peste 120.

Competiția de biciclete, organizată de Primăria Slatina, s-a desfășurat atât la femei, cât și la bărbați. Reprezentantele sexului frumos au avut de parcurs 3 kilometri, în timp ce bărbații 6 kilometri, respectiv câte două ture a 3 kilometri fiecare.

La startul competiției, dar și pe parcursul acesteia, au fost prezenți primarul Emil Moț și viceprimarii Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet.

„Sunt foarte-foarte mulțumit. Suntem mulțumiți pentru că avem foarte mulți participanți, peste 120, este un proiect pilot pe care noi, la Primăria Slatina, îl facem astăzi (duminică, 21 mai n.r.), să sperăm că va fi unul pe care slătinenii îl apreciază și să putem să-l facem și în viitor. Le mulțumesc tuturor pentru că ne-au ajutat să facem acest proiect, le mulțumesc slătinenilor că au dat curs invitației noastre și sper să aibă astăzi o zi superbă la Pădurea Strehareți. Așa că, dragii noștri slătineni, încă o dată vă invit la Strehareți zi de zi, să vă bucurați alături de noi de natură, de frumusețile verii și, bineînțeles, și primăverii, toamna, și iarna, dar eu zic că este o zi superbă, cu soare, și toată lumea se va bucura de Pădurea Strehareți. Premiile sunt consistente, aproximativ 20.000 lei în total. Cel mai important este că participarea este fără taxă, iar premiile sunt pe categorii de vârstă, atât la masculin, cât și la feminin”, a declarat Moț.

Edilul a fost întrebat dacă pe viitor competiția va avea un traseu mai lung, iar răspunsul dat jurnaliștilor a fost: „Deocamdată, v-am spus, este pe un proiect pilot. Să sperăm că nu avem niciun eveniment, ceva neplăcut (până la finalul acesteia au existat n.r.), și luăm în calcul orice sugestie, putem să-l facem și pe un traseu mai lung. Deocamdată, aici, la Pădurea Strehareți, încercăm să vedem dacă le place și dacă avem mulți susținători pentru acest sport”.

Viceprimarul Vîlceleanu a spus câteva detalii tehnice ale competiției sportive.

„Traseul este foarte simplu, în Pădurea Strehareți și pe strada Carol, este un traseu de 3 kiloemtri la feminin, iar la masculin de 6 kilometri, practic același traseu se repetă de două ori. Așa cum a spus și domnul primar, este un proiect pilot, vedem prima dată cum se desfășoară și de la an la an încercăm să îl îmbunătățim și să îl facem și mai lung. Avem două puncte de hidratare, avem două puncte cu ambulanță, suntem pregătiți, sper să nu avem evenimente neplăcute”, a spus Gigi Vîlceleanu cu câteva minute înainte de a se da startul Slatina Forest Race.

La feminin, câștigătoare a fost Mariana Nicolescu, o tânără de 33 de ani, mămică a unei fetițe, Maria Elisabeta, de doar șase luni: „Nu eram nici pregătită și, cum am spus, nu mă așteptam să câștig. Nu am mai pedalat de un an, de când am aflat că sunt însărcinată, și am ieșit până la momentul ăsta de trei ori cu bicicleta. Am mai participat la concursuri, dar prea puțin, cred că trei-patru competiții. Este foarte ok pentru orașul nostru această competiție de biciclete. Cum am spus și mai devreme, ar fi ok să fie o cursă mai lungă. Dar pentru începători și pentru încurajare este super”.

La masculin, câștigător al cursei la competiția sa de vârstă, 26 – 40 de ani, a fost un craiovean.

„De trei ani sunt pasionat si de mersul pe bicicletă, iar de alergat de vreo 9 – 10 ani. Am participat la semimaratonul de săptămâna trecută (Slatina City Run n.r.), la alergare, la bicicletă nu, e prima dată. Foarte frumos, frumos traseul, cu urcare, asfaltul foarte bun, frumos. (…) Sincer, nu mă aștepam să câștig, dar voiam să fiu pe podium neapărat, am ambiție”, a spus Ion Vîlceleanu.

În final, câștigătorii locurilor I, II și III au urcat pe podium, primind din partea organizatorilor, pe lângă medaliile de participare, medaliile pentru premiile obținute, diplome, precum și banii alocați pentru locul ocupat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți