19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Primele bilete de tratament în stațiunile balneare de pe litoralul Mării Negre pentru beneficiarii din județ

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt transmite că a început distribuirea biletelor de tratament din seria a șaptea din anul 2023, data de prezentare în stațiunile balneare fiind perioada 7 – 11 iunie 2023. Claudia Măldăreanu, purtătorul de cuvânt al instituției, spune că în această serie sunt puse la dispoziție, pentru beneficiari, și primele bilete de tratament în stațiunile de pe litoralul românesc.

„Pentru această serie sunt repartizate un număr de 51 de bilete, din care zece în stațiunea Amara, opt în Băile Olănești, șapte în Bala, șase în Mangalia, șase în Pucioasa, cinci în Buziaș, trei în stațiunea Neptun, două în Sovata, două în Techirghiol și două în Covasna”, a declarat Claudia Măldăreanu, reprezentantul Casei de Pensii Olt.

Durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până la data de 25 mai, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 29 mai 2023.

Beneficiari de tratament balnear pot fi pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.600 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți