18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Lucrări de cadastru general gratuite pentru cetățenii din 14 comune oltene, printr-un proiect pe fonduri europene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt transmite că Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 92 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 26 de județe. Unul dintre aceste județe este și Olt, 14 localități urmând a beneficia de lucrări de cadastru general gratuite pentru cetățeni, prin derularea unui proiect pe fonduri europene.

Potrivit Dorinei Mihăilescu, purtător de cuvânt al OCPI Olt, cele 14 comune sunt Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Găneasa, Mihăești, Optași Măgura, Priseaca, Scărișoara, Slătioara, Stoenești și Tătulești.

„Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020”, a declarat reprezentantul Oficiului de Cadastru Olt.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a publicat vineri, 19 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul  CN1055374 – Servicii de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 92 de UAT-uri, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

26 iunie 2023 este termenul limită pentru depunerea oferetelor, procedura de achiziție publică desfășurându-se pe loturi, fiecare dintre cele 14 localități oltene reprezentând câte un lot.

„Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 92 de loturi este de 330.705 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea unui contract multianual/lot. Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cu numărul 2023/S 097-302372. Astfel, la această procedură pot depune oferte toți operatorii economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26 iunie 2023”, a spus reprezentantul OCPI.

Sursa citată mai arată că proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică în 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României, în suprafață de 5.758.314 de hectare. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro, cofinanțare de la bugetul de stat.

„În prezent, dintre cele 660 de comune care beneficiază de finanțare europeană, în 487 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților și alte 70 au fost finalizate. Mai multe informații despre proiectul «Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România» puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020”, a mai precizat Dorina Mihăilescu de la OCPI.

 Cătălin FIRCOIU

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți