18.1 C
Slatina
joi,8 iunie,2023
spot_img

Ultimele Articole

Siguranța tinerilor în mediul online, activitate preventivă a polițiștilor în școlile din Piatra Olt

Inspectoratul de Poliție Județean Olt, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalitații, a organizat marți o activitate informativ-preventivă pentru siguranța tinerilor în mediul online, în cadrul unei noi ediții a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Astfel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Poliției orașului Piatra Olt s-au deplasat la unitățile de învâțământ din Piatra Olt, unde au desfășurat, în prezența a aproximativ o sută de elevi și șase cadre didactice, activități de informare a tinerilor cu privire la riscurile la care sunt expuși atunci când navighează pe internet.

„Principalele categorii de riscuri la care se pot expune tinerii în mediul online sunt: infectarea sistemelor cu programe de tip malware (viruși), furtul de identitate, cyberbullying și pornografia infantilă. Totodată, activitățile au constat în promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei, fiind oferite copiilor recomandări generale care privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet și anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai transmite că polițiștii le-au mai recomandat elevilor din Piatra Olt să-și selecteze cu atenție imaginile pe care le postează pe paginile de socializare și să-și anunțe părinții despre intențiile de a posta.

Cătălin FIRCOIU

Latest Posts

spot_imgspot_img

Nu pierdeți