23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Ce s-a găsit la descinderile efectuate la evazioniștii din Potcoava și Slatina

- Advertisement -

11 percheziții au avut loc marți în orașul Potcoava – nouă și municipiul Slatina – două la persoane judiciare, administratori de firme, acuzate de evaziune fiscală în formă continuată, iar în urma acestora s-au ridicat mai multe documente de evidență contabilă care ar avea legătură cu infracțiunea comisă de aceștia.

Șase persoane, toate din Potcoava, au fost duse la audieri pentru a da declarații cu privire la fapta penală pentru care sunt cercetați.

„În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente de evidență contabilă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. Șase persoane, din județul Olt (Potcoava n.r.), au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii”, a declarat agent de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată spune că, după aceste audieri, nu a fost dispusă nicio măsură împotriva acestora.

Inițial, polițiștii olteni aveau emise mandate de aducere pe numele a șapte persoane.

Oamenii legii au efectuat 28 de percheziții în total

În dimineața zilei de 23 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au pus în aplicare 28 de mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane juridice din județele Olt – 11, Giurgiu – una, Ilfov – două și municipiul București – 14, bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.

Firmele care fabricau mobilier urban stradal au livrat produsele, fictiv, la nu mai puțin de 60 de primării din țară, prejudiciul creat fiind de aproape 6,2 milioane de lei.

„Din cercetări, a reieșit că, în perioada 1 februarie 2014 – 31 decembrie 2019, administratorii a opt societăți comerciale, din orașul Potcoava, au înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale (care se ocupau cu producerea de mobilier urban stradal n.r.) cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăți către 60 de unități administrativ-teritoriale, astfel fiind cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei”, a menționat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți