10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Caracalenii, învățați de polițiști și jandarmi cum să nu devină victime ale furturilor din buzunare, poșete sau genți

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Poliției Municipiului Caracal, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au continuat și miercuri activitățile desfășurate în cadrul evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Astfel, ziua de 24 mai, a fost dedicată informării cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, dar și la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți.

Agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că activitățile au fost desfășurate în centre comerciale, pe stradă, în piețe, chiar și în sălile de jocuri de noroc, din municipiul Caracal.

„Polițiștii au purtat discuții cu cetățenii despre modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoți, despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu accent pe măsurile de siguranţă a gospodăriilor și a bunurilor personale, dar și despre legislația din acest domeniu. Scopul acestor activități a fost conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu asigură corespunzător locuința sau lasă la vedere bunuri de valoare”, a spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sfaturi și recomandări preventive pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului

  • La plecarea din locuinţă, aveţi grijă să asiguraţi uşa de acces în imobil;
  • Nu lăsaţi mesaje pe rețelele de socializare prin al căror conţinut să confirmaţi lipsa dumneavoastră de la domiciliu;
  • Dacă intenționați să încheiați o tranzacție cu o persoană necunoscută prin telefon sau e-mail, verificaţi autencitatea ofertei și a interlocuitorului.
  • Evitați să purtați la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane
    mobile;
  • Ţineţi pe cât posibil genta/bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;
  • Nu aşezaţi niciodată portmoneul la vedere;
  • Nu lăsaţi în interiorul autoturismului obiecte care atrag atenţia hoţilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți