34.1 C
Slatina
sâmbătă,20 iulie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt angajează în continuare asistenți maternali. Șase încadrați din cei zece căutați

- Advertisement -

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă să angajeze asistenţi maternali profesioniști prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care este partener. Până acum, au fost încadrate doar şase persoane dintr-un total de zece câte sunt căutate, iar luna aceasta alte două au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent.

Încă de la începutul anului 2019, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi maternali.

Iar din 1 ianuarie 2023 şi până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt nu mai puţin de 19 cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în judeţul Olt care doresc să devină asistenţi şi, dintre acestea, cinci au fost evaluate favorabil, patru sunt în curs de evaluare, iar zece au fost respinse.

Au fost și șase asistenți angajați de la începutul anului, unul fiind în luna mai. Totodată, luna aceasta au fost și patru primării oltene informate pentru a continua procesul de angajare.

„De la începutul anului și până in prezent au fost angajați șase asistenți maternali preofesioniști, unul fiind în luna mai. În perioada 10 – 19 mai, trei persoane au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent. În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat patru primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instituţie.

Întrucât în acest an obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – mai au fost angajați șase dintre aceștia, DGASPC Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți