19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Grav accident de muncă la ieșirea din Caracal spre Stoenești. Două persoane au fost prinse sub un mal de pământ

- Advertisement -

UPDATE 2: În jurul orei 22:00 a nopții de joi, la aproape șase ore după ce malul de pământ s-a surpat peste bărbat, pompierii au reușit să ajungă la el, acesta aflându-se la o adâncime de aproape șapte metri.

Bărbatul era inconștient și, din păcate, la scurt timp a încetat din viață.

„S-a realizat accesul către victimă, urmează să fie extrasa. Este în stare de inconștiență. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, din județul Dolj, a fost declarat decedat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt”, spune Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al pompierilor olteni.

Dosar penal deschis de polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin 112, cu privire la accidentul de muncă, la faţa locului deplasându-se polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal. Oamenii legii au deschis dosar penal.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi. În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

UPDATE: Reprezentanții ISU Olt transmit că misiunea de extragere a victimei din municipiul Caracal este în desfășurare, adâncimea până la aceasta fiind de aproximativ șapte metri.

Știrea inițială: Un accident de muncă, cu urmări grave, s-a produs în după-amiaza zilei de joi, 25 mai, la ieșirea din municipiul Caracal spre comuna Stoenești, pe marginea Drumului Național 6 – European 70, în apropierea căii ferate. Din primele date, în urma evenimentului două persoane au fost prinse sub un mal de pământ, iar una dintre ele este în continuare căutată de salvatori.

În jurul orei 16:10 s-a petrecut accidentul și a fost sesizat prin apelul de urgență 112, imediat la fața locului deplasându-se mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, precum și echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Se pare că este vorba despre doi bărbați care efectuau lucrări de canalizare în zonă, iar unul dintre ei a fost scos și preluat de echipajele medicale care l-au transportat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, pentru efectuarea unor investigații amănunțite.

Pompierii fac eforturi acum pentru a scoate și cealaltă persoană de sub pământ.

„Vorbim de salvarea unei persoane surprinse de surparea unui mal de pământ, în municipiul Caracal. La fața locului acționează două autocamioane cu modul de căutare-salvare (multirisc), a autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, două echipaje SAJ și un buldoexcavator. Au fost două persoane surprinse, una a fost scoasă de ceilalți muncitori și transportată la spital. Cu suspiciune de fractură de claviculă”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii cercetează cum s-a produs accidentul de muncă

„Polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat telefonic Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În zonă a ajuns și o echipă de inspectori de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, care a deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate.

Cei doi bărbați sunt angajați ai unei firme de construcții din județul Dolj.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți