20.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Eroilor, sărbătorită la Slatina cu depuneri de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare

- Advertisement -

Ziua Eroilor a fost marcată joi, de Înălţarea Domnului, și în municipiul Slatina, ceremonialul militar și religios, organizat de Garnizoana Slatina și dedicat comemorării ostaşilor din judeţul Olt, căzuţi pe câmpurile de luptă, desfăşurându-se la Cimitirul Eroilor de la ieşirea din localitate spre comuna Brebeni.

Zeci de autorități au luat parte la manifestare, iar dintre acestea îi amintim pe senatorii Siminica Mirea, Liviu Voiculescu, deputații Emil Albotă, Florin Barbu, prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, Virgil Delureanu, vicepreşedinte al Consiliului Județean Olt, Alexandru Berechet, viceprimar al Slatinei, şefi şi adjuncţi ai instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, şi cadre militare în rezervă, precum și membri ai mai multor organizații județene ale Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal.

La Slatina, manifestările dedicate Zilei Eroilor au debutat cu salutul gărzii de onoare de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, intonarea imunului de stat al României, momente urmate de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, încheiata cu Veșnica Pomenire. Apoi, au fost aduse la cunoştinţă oficialilor evenimentele în care eroii patriei şi-au dat ultima suflare în luptă.

Prezent la eveniment, prefectul de Olt Florin Homorean a citit mesajul lui Nicolae Ciucă, prim-ministrul țării, cu privire la semnificaţia acestei zile.

Momentul Eroilor a fost acoperit apoi de coroane şi jerbe de flori, depuse de cei prezenţi, pentru ca în finalul evenimentului de la cimitirul de la ieşirea din Slatina să defileze, prin faţa autorităților locale și județene şi pe cântecele patriotice interpretate de fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina, garda de onoare, alcătuită din militari, jandarmi şi pompieri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți