18.1 C
Slatina
marți,26 septembrie,2023

Ultimele Articole

CJ a alocat peste 2 milioane de lei din Fondul de Rezervă al județului, pentru primăriile Slatina, Balș și Găvănești

- Advertisement -

O sumă importantă de bani, respectiv peste 2 milioane de lei, respectiv 2.080.000 lei, a fost alocată în ședința ordinară a Consiliului Județean Olt de săptămâna trecută, din Fondul de Rezervă al județului, prevăzut în bugetul Oltului pe anul 2023, pentru trei primării oltene.

Cea mai mare sumă de bani, respectiv 1,5 milioane de lei, a fost alocată Primăriei municipiului Slatina. Totodată, Primăria orașului Balș a primit 500.000 de lei, iar Primăria comunei Găvănești 50.000 de lei, fondurile fiind alocate pentru realizarea unor investiții importante pentru comunitățile din cele trei localități.

„Din fondul de rezervă, Consiliul Judeţean, aşa cum a obişnuit în fiecare an, pentru anumite probleme bine-documentate şi foarte clare, poate să aloce bani. Astăzi (joi, 25 mai n.r.) am alocat pentru Primăria municipiului Slatina, Primăria oraşului Balş şi Primăria comunei Găvăneşti”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

Sumele de bani au fost solicitate de fiecare dintre cele trei unități administrativ teritoriale, Primăria Slatina primind 1.500.000 lei, din cei 1,7 milioane de lei ceruți.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de aleșii județului, Primăria Balș a solicitat sprijin financiar în sumă de 500.000 lei, sumă necesară pentru contribuția bugetului local și cheltuielile neeligibile în vederea finalizării proiectelor din fonduri externe nerambursabile, pentru susținerea unităților de învățământ în implementarea proiectelor și asigurarea unui proces educațional corespunzător, pentru asigurarea contribuției proprii în cadrul proiectului – Extinderi și modernizări Compartiment Primiri Urgențe – în cadrul Spitalului Orășenesc Balș, pentru plata serviciilor de salubrizare stradală și alte bunuri și servicii.

Primăria Găvănești a solicitat 80.000 lei, pentru finalizarea proiectului „Îmbunătățirea accesului la procesul de învățare în mediul online în cadrul unităților de învățământ de pe raza comunei Găvănești, județul Olt”, iar Primăria Slatina a cerut suma de 1.700.000 lei pentru implementarea obiectivului de investiții „Proiectare și execuție Reabilitare și modernizare strada și Casetare Canal Sopot în municipiul Slatina”, a cărui valoare se ridică la suma de 4.103.545,53 lei, cu TVA.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți