18.1 C
Slatina
marți,26 septembrie,2023

Ultimele Articole

Vâlcea: Drumul de legătură între centrul judeţului şi judeţele Olt şi Dolj, modernizat prin PNDL II

- Advertisement -

Autorităţile din Vâlcea au inaugurat luni, după patru ani de la începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, Drumul Judeţean 643 B, care face legătura între localităţile din centrul judeţului şi judeţele Olt şi Dolj, investiţia în valoare de 60 milioane de lei (circa 12 milioane de euro) fiind realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea au precizat că lucările pe acest drum, care străbate şase comune din sudul judeţului şi are o lungime de circa 36 de kilometri, au constat, pe lângă turnarea de covor asfaltic nou pe toată lungimea lui, în reabilitarea şi consolidarea a opt poduri, construirea a 22 de podeţe noi şi reabilitarea a încă 91 de podeţe tubulare, realizarea de rigole betonate pe o suprafaţă de circa 45 de mii de metri pătraţi, 182 de intersecţii cu drumuri publice, 340 de metri de ziduri de sprijin, peste 2.000 de accesuri la proprietăţi, precum şi montarea de parapeţi metalici pe o lungime de circa 3,7 kilometri.

„Drumul care traversează şase dintre comunele situate pe malul stâng al Cernei este modernizat de la un capăt la altul. Platforma drumului a fost asfaltată pe întreaga sa lungime de 35,873 kilometri, s-a intervenit cu lucrări complexe la podurile aflate pe traseu şi au fost realizate ziduri de sprijin, rigole betonate şi podeţe de acces către proprietăţi. Realizarea acestui proiect a fost posibilă şi datorită faptului că am obţinut fonduri guvernamentale în valoare de circa 12 milioane de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, iar prin implementarea lui am mai făcut un pas important spre obiectivul final: modernizarea întregii infrastructuri rutiere judeţene”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

El a precizat că această cale rutieră are, pe lângă rolul de a prelua traficul din centrul judeţului Vâlcea spre judeţele Olt şi Dolj, şi importanţă pentru dezvoltarea turismul din zonă.

„Este un drum nu doar pentru aceste localităţi. Este un drum şi pentru turişti, pentru că avem şi obiective turistice în zonă, cum este Mănăstirea Sueşti din Stăneşti. Avem şi facilităţi turistice în zona Măciuca şi poate că odată cu acest drum vom avea mai multe facilităţi”, a mai spus preşedintele CJ Vâlcea.

DJ 643 B porneşte din comuna Diculeşti (DJ 643, care leagă Vâlcea de judeţul Olt) şi traversează localităţile Valea Mare, Măciuca, Stăneşti, Lădeşti şi Roeşti, până la intersecţia cu DN 65 C. Lucrările de modernizare a acestui drum au început în luna mai 2019 şi au fost finalizate luna trecută, perioada de garanţie dată de constructor fiind de 10 ani.

Sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți