2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Viabilitatea planului roșu de intervenție, testată de forțele de ordine în timpul unui exercițiu. Scenariul a constat în producerea unui grav accident feroviar în Caracal

- Advertisement -

Zeci de pompieri, cadre medicale, polițiști, jandarmi au fost mobilizați luni, 29 mai, în municipiul Caracal, locul în care a avut loc un exercițiu al cărui scenariu a fost producerea unui accident feroviar soldat cu victime multiple. Scopul forțelor de ordine a fost acela de a desfășura un exercițiu de testare a viabilității planului roșu de intervenție la un asemenea eveniment cu urmări grave.

„Scenariul a presupus operațiuni complexe pentru descarcerare, acordarea a îngrijirilor medicale de urgență și evacuare a victimelor către spitalele din zonă. Obiectivele principale ale exercițiului au fost antrenarea forțelor participante, testarea planului roșu de intervenție și asigurarea unui răspuns coordonat în cazul producerii unui accident feroviar cu victime multiple”, a declarat Maria Alina Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, una dintre instituțiile implicate în desfășurarea exercițiului în cele mai bune condiții.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți