20.2 C
Slatina
vineri,29 septembrie,2023

Ultimele Articole

Bărbat din Leleasca, victimă a unui accident de muncă produs într-o localitate din Argeș

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați miercuri, 31 mai, cu privire la faptul că, la punctul de lucru al unei societăți de exploatare agregate, din localitatea Sălătrucu, două persoane ar fi fost surprinse de un mal de pământ. Una dintre victime este un oltean de 56 de ani, din comuna Leleasca, care manevra un excavator și a fost surprins de un mal de pământ, rămânând blocat în interiorul utilajului.

Pompierii au intervenit să îl scoată, fiind găsit în viață, iar ulterior acesta a fost dus la spital cu un elicopter SMURD.

„La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, precum și din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș. Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat, de 56 de ani, din comuna Leleasca, județul Olt, angajat al unei societăți, în timp ce manevra un excavator, a fost surprins de un mal de pământ și a rămas blocat în interiorul utilajului. Pentru deblocarea și extragerea, în siguranță, a bărbatului, au intervenit echipajele specializate de pompieri. Ulterior, acesta a fost transportat la spital, cu un elicopter SMURD. De asemenea, un alt bărbat, de 47 de ani, din Șuici, angajat în cadrul aceleiași societăți, a fost surprins de malul de pământ, însă acesta a fost extras conștient și transportat la spital”, a spus Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a fost sesizat cu privire la producerea evenimentului de muncă, iar polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți