5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Instituții școlare din Corabia, dotate cu mobilier și echipamente digitale de ultimă generație printr-un proiect derulat prin PNRR

- Advertisement -
Primăria orașului Corabia anunță că cererea de finanțare a proiectului propus de primarul Iulică Oane și aprobat recent de Consiliul Local, cu titlul „Dotarea cu mobilier si echipamente didactice a unităților de învățământ din orașsul Corabia” a fost aprobată. Proiectul se realizează prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de peste 6,1 milioane de lei și constă în dotarea cu mobilier și echipamente digitale la standarde europene a mai multor instituții școlare corăbiene.
Potrivit reprezentanților Primăriei Corabia, în urma implementării proiectului, elevii și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unitățile școlare din orașul de la Dunăre vor beneficia de: patru laboratoare IT dotate cu echipamente IT; 101 săli de clasă dotate complet cu echipamente digitale; 117 săli de clasă dotate complet cu mobilier; patru laboratoare școlare dotate cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice; 11 cabinete școlare dotate cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, din care trei săli de sport și patru cabinete de psihopedagogie); trei ateliere de practică dotate cu echipamente și materiale specifice și echipamente digitale.
Vor beneficia de investiții prin proiectul derulat cu fonduri europene: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Corabia, cu personalitate juridică, și structurile din subordine Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – Structura „Dumitru Buzdun”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – Structura Celeiu, Grădinița cu Program Normal Celeiu, GPN Nr. 2, GPN 4, GPP 1; Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia, cu personalitate juridică, și structurile din subordine Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu”, Corp A, Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu”, Corp B, Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Tei”, GPN „Corabia Piticilor”, GPN Nr. 3, GPN „Tudor Vladimirescu”, GPN Vârtop; Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia; Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia.
„Dotările cu mobilier adaptat nivelului de dezvoltare al elevilor și utilizarea tehnologiilor digitale actuale în procesul didactic vor crește atractivitatea spațiului de învățământ, cu mobilier adaptat nivelului de dezvoltare al elevilor şi se va facilita acomodarea cu echipamentele digitale. Astfel pentru locuitorii orașului va fi asigurat un climat educațional, beneficiarii fiind copiii și elevii care vor fi înscriși în aceste instituții de învățământ, familiile acestora, personalul didactic al unităților de învățământ precum și toți locuitorii orașului
Cadrele didactice vor beneficia de condiții mai bune de lucru, de instrumente moderne de predare, de acces la informații actuale și metode noi de desfășurare a procesului de învățământ. În urma implementării proiectului, va crește atractivitatea unităților de învățământ din oraș pentru cadrele didactice, creându-se premisele atragerii de specialiști cu specializări noi și stabilitatea cadrelor didactice”, au precizat autoritățile locale.
Scopul proiectului, în valoare totală de 6.182.314,16 lei, este de creștere a calității actului didactic și îmbunătățirea condițiilor de învățare și lucru a elevilor și cadrelor didactice din orașul Corabia.
Cătălin FIRCOIU
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți