18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au organizat diverse activități pentru cei mici în Parcul Tineretului Slatina, de Ziua Copilului

- Advertisement -

Polițiștii olteni și-au unit forțele cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, jandarmi și pompieri, toți având un scop comun, acela de a celebra Ziua Internațională a Copilului în mijlocul sărbătoriților, eveniment care a fost desfășurat, miercuri și joi, în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina. În paralel, și reprezentanții administrației publice locale, în frunte cu primarul Emil Moț, au desfășurat aici, pe 1 Iunie, zeci de ateliere de activități la care au participat sute de copii.

„Ne-a făcut o deosebită plăcere să fim alături de copii și că am putut să le prezentăm o parte din tehnica de lucru și intervenție a polițiștilor. Mesajul nostru către sărbătoriți a fost acela că, alături de părinți și profesori, suntem prietenii și aliații lor, iar dacă urmează sfaturile pe care noi le împărtășim și promovăm, putem contribui împreună la siguranța lor și putem pune bazele unei societăți mai bune. Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost reprezentat de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Slatina, Serviciului de Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor și nu în ultimul rând, din cadrul Serviciului Criminalistic”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pe lângă prezentarea tehnicii de lucru, oamenii legii au organizat și jocuri interactive cu cei mici, aceștia dovedind că sunt buni cunoscători ai regulilor de circulaţie. Cei mici au recunoscut indicatoarele rutiere şi au demonstrat că ştiu să respecte semnificaţia semaforului electric, fiind răsplătiți de polițiști cu bomboane și baloane.

„A fost o activitate încărcată cu energia specifică copilăriei, care i-a bucurat atât pe participanții la eveniment, cât și pe organizatori. Inspectoratul de Poliție Județean Olt le urează tuturor copiilor La mulți ani!”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Edilul și cei doi viceprimarii, alături de slătineni

Pe lângă tehnica și autospecialele din dotarea forțelor de ordine, prichindeii s-au bucurat și de surprizele pregătite de municipalitate, printre acestea zeci de ateliere de activități. Iar la petrecerea piticilor au dost prezenți și Emil Moț, edilul Slatina, care nu a venit singur și însoțit de soție și cei trei copii, alături de primar fiind și cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet.

„Ca de fiecare dată în ultimii ani de zile, de 1 Iunie, Primăria municipiului Slatina organizează în Parcul Tineretului cea mai frumoasă petrecere pentru copii. Avem peste 30 de ateliere cu diferite lucruri pe copiii le pot face. Avem ateliere de pictură, ateliere medievale, de tras cu arcul și multe altele pe care copiii le pot face de 1 Iunie în Parcul Tineretului. Vă invit, dragi slătineni, să fiți alături de noi și de copii, să ne bucurăm împreună cu ei, să le urăm La mulți ani și să râdem cu ei. O vară frumoasă urez tuturor”, a declarat primarul Moț la începutul distracției celor mici.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți