11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub Cod portocaliu de averse torențiale pe parcursul zilei de sâmbătă

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis sâmbătă dimineață două avertizări se vreme capricioasă care sunt în vigoare începând de sâmbătă. Județul Olt, alte județe ale României, precum și zona montană a mai multor județe, vor fi sub incidența unui Cod portocaliu de averse torențiale de la ora pânzului a zilei de sâmbătă și până noaptea la ora 22:00.

„În județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și în zona de munte a județelor Caraș Severin, Hunedoara, Dâmbovița și Prahova, vor fi averse torențiale. Local, cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, transmit meteorologii.

De sâmbătă, ora 11:00, și până duminică dimineața, ora 06:00, va fi în vigoare și un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul și nord-vestul Munteniei, Dobrogea și în vestul și sud-vestul Transilvaniei. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (3 spre 4 iunie n.r.) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud-vestul teritoriului”, precizează ANM.

Sursa citată mai arată că astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, iar în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți