10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul „Brâulețul” de la Pârșcoveni, câștigător al premiului I la Festivalul internațional „Am fost ș-om fi” de la Sighetu Marmației

- Advertisement -

Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineret „Am fost ș-om fi” de la Sighetu Marmației, județul Maramureș, a ajuns la final, iar județul Olt a fost reprezentat cu cinste și în acest an. Organizat de Clubul Copiilor Sighetu Marmației, evenimentul cultural artistic s-a desfășurat în perioada 31 mai – 5 iunie și a ajuns la ediția cu numărul 25, iar Oltul a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric „Brâulețul” din comuna Pârșcoveni.

Cei 30 de copii membri ai ansamblului oltean s-au întors acasă victorioși, un bine meritat loc I la secțiune „Dans popular” și un premiu II la secțiunea „Solist vocal”, prin Anca Ștefania Botofei, colaboratoare a ansamblului.

Din programul Ansamblului „Brâulețul”, al cărei coregraf este Alexandru Rizea, director Florina Anghel și coordonator Dumitru Dănuț Matei, primarul localității Pârșcoveni, au făcut parte următoarele momente: dans de fete, suită mixtă, călușul și solista vocală Ștefania Botofei.

Concurența a fost una acerbă, peste zece ansambluri din România, precum și dansatori de Ucraina, juriul fiind unul de specialitate, președinte fiind îndrăgita interpretă de muzică populară Cornelia Lupu Rednic.

La ediția din acest an a Festivalului „Am fost ș-om fi”, trofeul a fost câștigat de Ansamblul „Mugurelul” de la Dorohoi, următorul premiu fiind al Ansamblului „Brâulețul” din Pârșcoveni. Și nu este pentru prima dată când ocupă locul I, același premiu fiind obținut și în anii 2013 și 2016.

Sprijinul financiar pentru asigurarea transportului la festivalul din Sighetu Marmației a fost asigurat de Dumitru Dănuț Matei, edilul din Pârșcoveni, care a ținut să fie și el alături de membrii ansamblului.

Ca și dățile trecute, Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, prin profesor Ilie Brăileanu, director al instituției de învățământ, a trimis ca reprezentant al județului Olt Ansamblul Folcloric „Brâulețul” la festivalul de la Sighetu Marmației.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți