10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 140 permise auto, reținute de polițiștii olteni, în minivacanță

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în minivacanța cuprinsă între 1 și 5 iunie, mai multe activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 700 de amenzi, în cuantum de aproximativ 285.000 de lei, au fost aplicate în această perioadă, iar aproximativ 140 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere care le-au fost reținute pentru diverse abateri comise în trafic.

Majoritatea șoferilor lăsați pietoni, respectiv 110, au fost pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 341 de solicitări, dintre acestea 239 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 774 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 285.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 137 de permise de conducere (110 pentru viteză excesivă n.r.) și 14 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 24 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Conducea o mașină având permisul suspendat

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, în timp ce desfășurau duminică, 4 iunie, în jurul orei 06:30, activități specifice pe strada Livezilor, din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna olteană Scărișoara.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate.

Cătălin FIRCOIU

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți