14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de amenzi aplicate de jandarmii din județ, în ultimele zile libere

- Advertisement -

Pentru siguranța comunității, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au desfășurat activități preventive, misiuni de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice, misiuni de asigurare a pazei obiectivelor și a transporturilor cu caracter special. De asemenea, oamenii legii au acționat pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică la manifestările publice care s-au desfășurat în zona de competență, toate fiind desfășurate în siguranță, fără evenimente deosebite. În total, peste 20 de olteni au fost amendați sau au primit avertismente scrise.

Contravențiile au fost date de jandarmii oltenii pentru nerespectarea Legilor 61/1991 și 349/2002 și a OUG 23 din anul 2008.

„În această perioadă, am desfășurat misiuni și cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, în zonele lăcașurilor de cult pe timpul slujbelor religioase de Rusalii, precum și a activităților organizate în comun de Ziua Internațională a Copilului. În urma misiunilor desfășurate, au fost constatate 17 sancțiuni contravenționale, pentru care au aplicat amenzi, în valoare de 6.200 de lei, și patru avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a Ordonanței de Urgenţă 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura, dar și pentru nerespectarea prevederilor Legii 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Rămânem în continuare la datorie pentru siguranța cetățenilor, iar dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul în mod direct jandarmilor sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a declarat căpitan Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți