12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi angajați au murit la locul de muncă. Peste unul dintre ei s-a surpat un mal de pământ, la Caracal

- Advertisement -

Nouă accidente de muncă au fost raportate în luna mai reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, iar în urma acestora șapte persoane au suferit incapacitate temporară de muncă și două și-au pierdut viața în timpul programului de lucru, fapt pentru care au fost deschise dosare de cercetare. Unul dintre angajați este bărbatul în vârstă de 57 de ani, din localitatea doljeană Moțăței, peste care s-a surpat un mal de pământ, în timpul efectuării unor lucrări la rețeaua de canalizare, la ieșire din municipiul Caracal.

Doljeanul nu a fost singura victimă a evenimentului produs în data de 25 mai, în jurul orei 16:10. Colegul său, un bărbat de 53 de ani, din orașul Balș, a fost scos însă din pământ de ceilalți muncitori, colegi de-ai săi, și a fost transportat pentru investigații medicale amănunțite la Spitalul Municipal Caracal. În jurul orei 22:00 a zilei de 25 mai, la aproape șase ore după ce malul de pământ s-a surpat peste doljeanul de 57 de ani, pompierii au reușit să ajungă la el, acesta aflându-se la o adâncime de aproape șapte metri. Era inconștient și, din păcate, la scurt timp a murit.

„Peste cei doi bărbați s-a surpat malul de pământ în condițiile neasigurării corespunzătoare din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, a lucrătorilor aflați la lucru în șant. Accidentul s-a produs în timp ce salariații firmei de construcții cu sediul social în municipiul Craiova, județul Dolj, executau săpături pentru rețeaua de canalizare și au fost surprinși de malul șanțului, care s-a surpat peste ei”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

În cauză, și polițiștii olteni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Celălalt eveniment soldat cu decesul unui angajat la locul de muncă a avut loc la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Icoana, în data de 5 mai.

Este vorba de un bărbat de 57 de ani, care era angajat al unei firme care se ocupă cu activități de servicii anexe extracție petrol brut și gaze naturale. Acesta lucra la calculator într-un atelier de reparații pompe, iar la un moment dat i s-a făcut rău. Colegii i-au acordat primul ajutor și au sunat imediat la 112, iar în timp ce era transportat de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Olt la Spitalul Județean de Urgență Slatina bărbatul a murit. Cauza decesului este una medicală, a transmis reprezentantul ITM Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți