8.1 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Șeful CNAIR: „Prin Studiul de prefezabilitate se va stabili dacă Drumul Găneasa – Tigveni, ce leagă DEx 12 de A 1, va avea profil de drum TransRegio, Autostradă sau Expres”

- Advertisement -

A fost parafat și înregistrat miercuri, 7 iunie, contractul pentru elaborarea Studiului de prefezabilitate necesar construcției Drumului Găneasa (DEx 12) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A 1). Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Societatea comercială TQM MANAGEMENT SRL, care la sfârșitul lunii martie a câștigat licitația de realizare a acestui studiu de prefezabilitate are la dispoziție 1,199 milioane de lei, fără TVA, și opt luni pentru finalizarea contractului care este finanțat cu bani de la bugetul de stat.

Prin acest studiu se va stabili și ce profil va avea tronsonul de drum care face legătura între Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, zona Găneasa, și Autostrada 1 Pitești – Sibiu, la Tigveni, jjdețul Argeș. Autoritățile spun că acesta ar putea fi catalogat ca drum TransRegio, Autostradă sau Expres.

„Prin Studiul de prefezabilitate se va stabili dacă Drumul Găneasa (DEx 12) – Râmnicu Vâlcea – Tigveni (A 1), care va face legătura dintre DEx 12 și A 1, va avea profil de drum TransRegio, Autostradă sau Drum Expres. Prestatorul trebuie să fundamenteze soluția propusă prin analizarea volumelor de trafic și a ratei interne de rentabilitate economică”, a postat Cristian Pistol, șeful CNAIR, pe pagina sa personală de Facebook.

Legătura rutieră între comuna olteana Găneasa și comuna argeșeană Tigveni, drumul trecând și prin municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, va avea o distanță de aproximativ 102 kilometri, potrivit unei hărți făcută publică de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți