10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un cetățean din Pleșoiu a sunat la 112 și a spus că a văzut un urs. S-a emis mesaj de Alertă Extremă

- Advertisement -

„A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Pleșoiu, sat Cocorăști, strada Vasile Alecsandri, nr. 23. Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrație distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, așa a sunat mesajul de Alertă Extremă primit de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt de mare parte din pleșoienii din sat, dar și de cetățeni din localitățile învecinate.

Din fericire, nu s-a confirmat prezența animalului sălbatic în zonă, acest lucru fiind constatat de forțele de ordine și autoritățile locale care s-au deplasat la locul solicitării.

„Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a fost solicitat, în urma unui apel 112, în data de 8 iunie, ora 11:08, prin care s-a semnalat prezența unui urs într-o gospodărie din localitatea Pleșoiu, județul Olt, pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție a zonei în care exista pericolul de producere a unor situații care pot pune în pericol viața, integritatea fizică a persoanelor sau bunurile acestora și au fost înștiințate instituțiile cu atribuții în domeniu – Direcția Sanitar Veterinară, primarul comunei Pleșoiu (Valeriu Măndescu n.r.) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt. Ajunși la fața locului, jandarmii au verificat zona, iar în urma căutărilor efectuate ursul nu a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezența”, a declarat Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Potrivit unor surse, o femeie a fost cea care ar fi văzut ursul și i-a spus soțului, care a alertat autoritățile sunând la numărul de urgență 112. Cel mai probabil, spun surse locale, este posibil ca persoana să fi văzut un câine de talie mare și a crezut că este animalul sălbatic.

Însă, forțele angrenate nu au văzut ursul și nici măcar o urmă care să fi fost făcută de acesta.

O alertă a fost și în data de 31 mai, când în jurul orei prânzului cineva a sunat la 112 și a spus că ar fi văzut un pui de urs într-un lan de rapiță. Însă, informația a fost falsă.

Doar în comuna Sâmburești, la marginea satului Tonești, autoritățile au făcut poze la urme care păreau a fi ale unui animal sălbatic, respectiv un urs brun. Atunci s-au luat și câteva măsuri de siguranță, dar din data de 22 mai când a fost semnalată prezența sa și până acum nimeni nu l-ar mai fi văzut.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți