8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident cu scandal pe DN 6 – E 70, la ieșire din Caracal. Șoferul vinovat, băut fiind, a vrut să fugă

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat vineri, 9 iunie, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național (DN) 6 – European (E) 70, în afara localității Caracal, a avut loc un eveniment rutier. În accident au fost implicate două mașini, iar șoferul vinovat a intrat pe contrasens cu autoturismul și a lovit frontal celălalt autoturism condus regulamentar din sens opus, care după impactul violent s-a răsturnat pe carosabil și a rămas pe plafon. S-a lăsat cu scandal, având în vedere că autorul evenimentului în urma căruia doi tineri au ajuns la spital a vrut să fugă de la fața locului. Motivul. Era în stare avansată de ebrietate, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest fiind de peste un miligram pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au ajuns la fața locului, în vederea efectuării de măsurători.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, și un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din orașul Drăgănești Olt. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto din orașul Drăgănești Olt și un alt tânăr, în vârstă de 31 de ani, din aceeași localitate, pasager în autoturismul condus de acesta, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Municipal Caracal. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 23 de ani, iar pentru bărbatul de 43 de ani a rezultat o concentrație alcoolică de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru a-l calma, oamenii legii chiar au fost nevoiți să îl încătușeze pe șoferul vinovat, care devenise recalcitrant, având în vedere că totul a fost filmat și postat pe un grup de pe pagina Facebook, pe care sunt postate evenimente ce au loc în trafic. Video-ul nu poate fi redat având în vedere că limbajul este unul neadecvat publicului larg.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți