19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copil dispărut de la domiciliul bunicilor, la Fălcoiu. A plecat pe bicicletă și a mers 10 kilometri, fiind găsit de polițiști într-o pădure din apropiere

- Advertisement -

Un copil de 11 ani, din municipiul Caracal, care sâmbătă după-amiază a plecat de la domiciliul bunicilor din comuna Fălcoiu, fără a avea acordul acestora, a fost găsit, în scurt timp, de echipele de căutare, într-o pădure din vecinătatea satului Cioroiu al comunei oltene. Dispariția a fost sesizată de tatăl său și, din cercetările oamenilor legii, băiatul a plecat pe bicicletă chiar de lângă bunica sa, în timp ce se aflau pe o stradă din localitate, și chiar dacă aceasta a strigat după el, nu a vrut să-i răspundă. A mers 10 kilometri până să fie găsit.

În jurul orei 16:00, Cristi s-a făcut nevăzut, dispariția fiind aunțată de tată după o oră și zece minute.

„La data de 10 iunie, în jurul orei 17:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, de către un bărbat din municipiul Caracal, despre faptul că fiul său, în timp ce se afla la domiciliul bunicilor, din comuna Fălcoiu, a plecat de la domiciliu acestora și s-a îndreptat către o direcție necunoscută. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, care, din primele verificări, au constatat faptul că, în jurul orei 16:00, un minor, în vârstă de 11 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe o stradă din comuna Fălcoiu, s-a îndepărtat de bunica sa și nu a răspuns la solicitarea acesteia de a reveni. În urma activităților investigativ-operative, s-a stabilit faptul că minorul s-a deplasat cu bicicleta către o pădure din vecinătatea satului Cioroiu (comuna Fălcoiu n.r.)”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Imediat, au fost alcătuite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, care au efectuat verificări, iar în urma activităților de căutare Cristi a fost găsit în pădurea din apropierea localității Cioroiu, la aproximativ zece kilometri de locuința bunicilor.

Ulterior, copilul, care până acum nu a mai creat astfel de probleme, a fost încredințat tatălui său.

„Pe perioada cât a lipsit de la domiciliul bunicilor, copilul nu a fost victima vreunei infracțiuni, acesta fiind încredințat tatălui său”, a adăugat reprezentantul IPJ.

La acțiunea de căutare, ce a durat peste o oră, au fost angrenați 19 polițiștii cu un câine de urmă din cadrul Poliției Olt, nouă pompieri din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Olt, cinci jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și peste 30 de voluntari din comuna olteană Fălcoiu.

Găsitorul micuțului, un pompier care era liber și a fost chemat de acasă

Pompierii de la Garda de Intervenție Osica de Sus, în frunte fiind salvatorul Dumitru Nicolae care a fost chemat de acasă și cunoștea zona unde copilul s-ar fi putut afla, au fost cei care i-au ajutat pe polițiști să îl găsească.
„Alarma a sunat, iar în câteva secunde a venit și mesajul dispecerului: «Vă deplasați în comuna Fălcoiu, sat Cioroiu, împreună cu echipaje de la poliție și jandarmi, pentru căutarea unui copil de 11 ani, dispărut în pădurea de la marginea localității. A fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Fălcoiu!». În câteva minute echipajul SMURD a plecat spre locul evenimentului și ei au fost și primii care au ajuns, alături de polițiștii din Osica de Sus, la pădurea în care se presupunea că s-ar fi rătăcit minorul. «Avem nevoie de sprijin, pădurea este foarte mare și zona este greu accesibilă, vă rugăm să suplimentați forțele de intervenție», au transmis către dispeceratul ISU Olt”, spun reprezentanții inspectoratului.
Sursa citată mai arată că, în scurt timp, echipelor de salvare s-au alăturat mai mulți pompieri, fiind chemați și militari aflați în timpul liber.
„«Suntem peste 50 de oameni aici, haideți să ne împărțim în echipe și să începem căutarea, dacă se lasă întunericul, sunt șanse mici să-l mai găsim. O să vină și o echipă canină să ne ajute», le-a transmis coordonatul intervenției. «Vă rog să-mi dați câțiva colegi și localnici și o să coordonez eu o echipă. Cunosc foarte bine zonă, pentru că sunt chiar de aici din Fălcoiu. Eu sunt convins că o să-l găsim», au fost cuvintele lui Dumitru, unul dintre pompierii chemați din timpul liber. Căutările s-au desfășurat pe o suprafață foarte mare, mai ales că nu existau prea multe indicii legate de zona în care minorul s-ar putea afla. Mai bine de o oră numele lui Cristi s-a aflat pe buzele tuturor celor care participau la misiune. «Am găsit un papuc, cred că este al lui Cristi. Trebuie să ne mișcăm cât mai repede, timpul nu este de partea noastră și avem deja aproape zece kilometri de când mergem prin pădure!», le-a spus Dumitru colegilor de echipă. În câteva minute a venit mesajul izbăvitor: «Copilul a fost găsit, este în afara oricărui pericol!». Cei care îl găsiseră pe Cristi erau chiar cei din echipa colegului nostru, plutonier adjutant Nicolae Dumitru. Au urmat câteva secunde de liniște, apoi toată lumea a răsuflat ușurată, copilul era teafăr și nevătămat, iar eforturile tuturor primeau răsplata supremă. «Felicitări, Dumitru! Faptul că știai zona a contat foarte mult!». «Nu reușeam niciodată de unul singur, chiar dacă eu l-am găsit, meritul este al nostru al tuturor!», le-a spus «Miti» cu emoții, dar și mândru că și-a făcut datoria”, au mai transmis salvatorii.
Plutonier adjutant Dumitru Nicolae este comandant de echipaj la Garda Osica de Sus și duminică este în tura de serviciu, pregătit pentru intervenție, chiar dacă sâmbătă l-a ținut în spate pe micuțul plecat de lângă bunica sa cu bicicleta aproape zece kilometri.
„Felicitări, Miti! Felicitări tuturor celor care au participat la intervenție! Cristi este astăzi acasă, alături de familie, datorită vouă!”, au adăugat reprezentanții ISU Olt.
Cătălin FIRCOIU
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți