14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Emil Albotă despre greva din Educație: „Dascălii se plâng de o comunicare defectuoasă la nivelul ministerului”

- Advertisement -
Invitat în cea mai recentă emisiune „De la stânga la dreapta” de la postul local de televiziune Olt TV, moderată de jurnalistul Alin Dorobanțu, deputatul PSD de Olt Emil Albotă a atins mai multe subiecte arzătoare la nivel național, cel mai important dintre acestea fiind greva din Educație, care a început în urmă cu trei săptămâni.
„Dascălii se plâng de o comunicare defectuoasă la nivelul ministerului”, așa a început parlamentarul social democrat dialogul cu interlocutorul său centrat pe subiectul referitor la creșterile salariale pe care le solicită cadrele didactice. Totodată, Albotă a ținut să readucă în atenție că parte din cerințele dascălilor au fost deja onorate de reprezentanții Guvernului.
„Au dreptate, deoarece, la nivelul ministerului, comunicarea a fost împinsă spre 0 și lipsită de substanță. Pe de altă parte, Guvernul a încercat să vină în sprijinul profesorilor, respectând în mare măsură principala doleanță a acestora, care prevede creșterea cu 25% a salariului debutanților – un salariu, într-adevăr extrem de mic. Așadar, a venit cu acea mărire de 1.000 de lei brut, care înseamnă undeva la aproape 600 de lei net. Sunt convins că nu e suficient, dar cert este că bugetul actual nu permite o alocare mai mare”, a declarat deputatul PSD de Olt.
Politicianul Emil Albotă a ținut să mai spună că momentul ales de greviști nu este cel mai corect, având în vedere că afectează cei peste 300.000 de lei care în perioada imediat următoare trebuie să susțină examenele naționale, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul.
„Nu știu dacă momentul ales al grevei este cel mai corect, își puteau exercita mai bine acest drept, la începutul anului școlar, pentru că șantajul de astăzi afectează peste 140 de mii de elevi de clasa a VIII-a și peste 160 de mii de elevi de clasa a XII-a, iar încărcătura de stres este una suplimentară pentru cei care sunt la capăt de ciclu școlar”, a adăugat parlamentarul social democrat oltean.
Cătălin FIRCOIU
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți