17.3 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ploi torențiale anunțate de meteorologi în județul Olt, până marți dimineață

- Advertisement -

Județul Olt se află până marți dimineața, la ora 10:00, sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică temporrar accentuată. Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare începând de luni, 12 iunie, la ora 06:00. Potrivit atenționării emise duminică de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, printre fenomenele anunțate sunt ploi torențiale cu tunete și fulgere, vijelii și izolat grindină. 

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, au transmis meteorologii.

Sursa citată mai arată că în restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse.

ANM a emis și un Cod portocaliu de averse torențiale pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Acesta va fi în vigoare de luni, ora 10:00, și va fi în vigoare timp de 24 de ore, respectiv până marți, la ora 10:00.

„În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, precizează meteorologii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți